adik dan sakit..







gamba adik sebelum tau sakitnye..

kisah yg berlaku pd bln 2.. bru nok cite sket2..

dipagi sabtu semasa raya cine segala2 telah merubah kehidupan adikku yg comey ni..
mukanya kelihatan sgt sembab.. then timbul perasaan xsedap hati melihat perubahan pada wajahnya..

then, seminggu lepas tu kami pun anta die pg klinik kesihatan jempol, negeri sembilan (walaupun ddk kat pahang, tp hospital kat n9 lg dekat.. hehe.. kalu pg hospital kat pahang jln die hutan saje.. tkt lok nak ulang alik nnt)..

lepas buat ujian air kencing, dr mendapati kandungan ape ntah dlm air kencing die tinggi dan kotor dn tgn dalm bekas tu ade ketulan darah plak tu.. then dr sarankan buat ujian darah.. tpnye tibe2 aritu mesin ujian darah kat klinik tu rosak (macam2 la).. pastu terpaksala kami 4 branak ni pg kat hospital jempol yg xbrape jauh dr situ.. 

sebelum wat ujian darah cek dlu tekanan darah die.. fuyyooo mmg tinggi gile la.. normal mcm kite ni 120/70 jekan.. die boleh sampai 150 sumthing / 90 sumthing.. hebat adik aku ni.. then, wat ujian darah..

lepas dapat result, dr bgtau kat kami yg die ade masalah kat buah pinggang.. sedih sgt bile tau tibe2 ade mslhtu.. sedangkan die mmg chat sebelum2 ni.. xde skt pape pun.. terus ditempatkan di zon merah (kritikal), kalu zon kuning (hok dop brape kritikal sgt), zon hijau (hok mmg dop kritikal lasung) dekat bahagian kecemsan.. terus mskkan wayar ape ntah.. huhu..

the 2,3,4,5 jam jgk la ddk ctu sbb dr kate kne transfer kat kuale piloh plok.. kat jempol ni hospital die kecik sket.. naik ambulans beb.. laju gile die kate..

abis la cite kat jempol..

nnt kat kuala pilah, i cite lg.. penat menaip sbb lame xmain taip2 ni..

da~~




1 comment:

nur said...

syafakillah. semoga dia cepat sembuh. x sabar nak baca entri seterusnya. kami di sini tertanya2. harapnya semua ok.